Krampen lever vidare

4

På onsdagen var det dags för Risbergska gymnasiets sista deltagande i den årliga Krampen mot Karolinska.

Det nya för i år var att ännu en skola fick vara med, som startskott inför att Risbergska skolan till hösten slås ihop med Rudbecksgymnasiet.

Efter samlingen vid Rudbecksgymnasiet klockan 08.00 på morgonen drog spelen igång genom eleverna från både Risbergska och Rudbeck tillsammans tågade till Rosta gärde för att börja den första grenen, kanot.

1

Risbergskas och Rudbecks elever marscherar från ut till Rosta gärde.

– Det var otroligt roligt att så många elever tillsammans tågade till Rosta gärde. Kan tänka mig att det var nästan omkring 200 personer av både nya och gamla elever som ville krossa Karro i år, säger Charlie Friberg, elev på Risbergska.

In i den tredje grenen, “Spexet”, som går ut på akrobatik blandat med volter i en brännbollsturnering, så stod det 1-1. Det var inte förrän efter Karroelevernas prestationer i smidighet som resultatet förändrades. I bollsporterna var Risbergska och Rudbeck överlägsna och drog hem vinsterna i alla grenarna vilket resulterade i att det återigen var den fruktade dragkampen som blev avgörande.

Rosta gärde fylldes under denna dag med både skratt, hejarramsor och utbuande av motståndarlaget, men framför allt ett gäng med väldigt peppande och glada elever med hopp om att just deras skola skulle ta hem vinsten.

– Det är helt sjukt vilken känsla man får av att vara med i Krampen. Skolandan är verkligen on pint och en bättre skola kan man inte ha, säger Alexandra Justermark, elev från Risbergska skolan.

I den avgörande grenen, vilket alltså var dragkampen, hördes hejaramsor från alla håll, när startskottet för dragkampen gick. Karros kämpaglöd vägde över lite mer och de tog hem den sista vinsten vilket gjorde dem till Krampenmästare år 2016.

KAROLINA JANSSON

3

Årets Krampen-tröja förenade Risbergskas och Rudbecks symboler.

5

Det var jämnt inför dragkampen. Dessvärre vann Karro.

7

Sista grisen på Rosta gärde.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *