Mösspåtagning med Risbergska

Möss Josefin Louise

 

Josefin Hådén och Louise Willerman har fått på sig studentmössorna. Bild: Alva Åkesson

Häromdagen var det dags för Risbergska gymnasiet att inför en ny tradition – mösspåtagning. Som de sista avgångseleverna innan nedläggningen av Risbergska gymnasiet ville de blivande studenterna göra något utöver de vanliga för att fira sin väg in i vuxenlivet.

Eleverna själva var de som la fram förslaget om mösspåtagning och det var i avgångsklass SAA13 som det blev bestämt först.

Alexandra Justermark, elev från klass SAA13, var den som skapade den privata Facebook-gruppen där hon bjöd in de elever som hon själv var vän med på Facebook och därefter spred det sig och inom kort var det ca 100 elever inbjudna.

– Ja det var ju till en början tänkt att det bara skulle vara vår klass som skulle ses i Skytteparken för lite grillning och sen dra på oss mössan för att fira in den kommande studenten som en klass, beskriver Alexandra.

Men så blev det inte då ett flertal elever från resterande av avgångsklasserna visade stort intresse och när måndagen kom så var de mycket fler studenter på plats i Skytteparken klockan 18, än vad det till en början var tänkt.

– Ja, vi tycker bara att det är superkul att så många fler av avgångseleverna visade så stort intresse för det här då vi tycker att sammanhållningen och skolandan är superviktig att upprätthålla! Och speciellt inför en sådan här stor händelse där att vi är de sista studenterna som någonsin springer ut från Risbergskas portar så är det viktigt att visa vad vi går för, tillägger Alexandra.

Möss grupp

Uppladdning för studenten för Risbergskaelever. Bild: Karolina Jansson
Mösspåtagningen för eleverna ägde rum i Skytteparken i centrala Örebro där de bland annat fick spendera kvällen bredvid rivalskolan Karolinska gymnasiet som samtidigt hade sin årliga fyllebrännboll i parken.

Hur tyckte ni att det gick att dela på utrymmet med Karroeleverna såhär nära inpå Krampen, var det inte påfrestande?

– Jag tyckte att det gick hur bra som helst. Det var väl till en början lite stelt då vi fick några blickar från de flesta Karroeleverna då vi slog oss ner i parken men annars så behölls lugnet, beskriver Charlie Friberg, också elev från SAA13.

Kvällen beskrivs i det stor hela som en lyckad tillställning från båda skolorna då de framåt kvällen slog sig ihop och började spela kubb.

KAROLINA JANSSON

Möss Marcus Adam

Marcus Mählström och Adam Westholm. Bild: Karolina Jansson

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *