Grisar, grisar, grisar – burr, burr, burr

IMG_3974

I en skolmiljö med borrar, slipmaskiner och konstant kyla befinner sig just nu alla Risbergskas elever. Skolan förbereder sig för flytt och samtidigt ska lokalerna förbättras för Komvux studenter som ska ta över. Men hur känns det egentligen att komma till en skola som mer liknar en byggarbetsplats, än ett ställe att lära?

Markus Nilsson är elev på Risbergska gymnasiet och går andra året på SamTemaVärlden linjen. Han har påverkats men inte upplevt att det stört arbetsmiljön dagligen, dock har det stört vid några viktiga tillfällen.

– Ett exempel när det har påverkat mig var när vi hade nationella prov i spanska förra veckan. Det var hörförståelse och vid några tillfällen lät borrmaskinerna så högt så att det var svårt att höra vad som sades på provet, säger Markus.

Trots att det inte är något orosmoment för honom då han inte är lättstörd märker han att andra i klassen reagerar på oljuden. Många elever som har lätt för att störas av ljud runt omkring tappar fokus, vilket gör att de fokuserar på vart ljudet kommer ifrån istället för på skolarbetet.

En elev som påverkats mer av renoveringen är Axel Thorsell, han går precis som Markus andra året på SamTemaVärlden inriktningen. Biblioteket ett ställe för alla elever att få en lugn stund för att studera eller läsa, är något som försvunnit i samband med ombyggnaden.

– Jag tycker att det är väldigt synd att biblioteket har försvunnit då jag brukade spendera mycket tid där, både innan och under lektionerna, säger Axel.

De båda eleverna har fått en förändrad syn på skolan i samband med renoveringen eftersom de båda anser att det känns mer som en arbetsplats en än skola, just nu.

Göran Lunander vd på Futurum, företaget som sköter renoveringen, berättar om renoveringen.

– Lokalerna anpassas för den nya verksamheten Komvux som i framtiden ska ta över skolan. Det vi gör just nu är att vi anpassar och förbättrar ventilationen, vattenledningar, fönster, fasader och det som behövs renoveras.

Förhoppningsvis kommer de framtida lokalerna göra att de som tar över lokalerna får en bättre skolmiljö än vad Risbergskas elever har just nu.
IMG_5271 IMG_3970IMG_5273
Det älskade biblioteket som numera är nerpackat i flyttlådor.

IMG_3971
IMG_5276   IMG_5275 IMG_5278
Gamla korridorer som nu är avstängda för alltid för Risbergskas elever.

Alva Lysén och Emma Torpfeldt

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *