ADAM OM SIN TID SOM ELEV PÅ RISBERGSKA

Adam Folebo

Adam Folebo, 20 år, elev på Risbergska gymnasiet mellan 2012 och 2015.

Berätta om dina roligaste minnen från Risbergska

– Mitt roligaste minne måste vara Krampen 2013 då vi tog hem segern. Det kom som en chock för alla då krampen brukar avgöras med dragkampen, men denna gång avgjordes via spexet. Det bildades en sådan otrolig stämning och allt kändes bara rätt.

Vad har Risbergska betytt för dig?

– Väldigt mycket. Jag har aldrig någonsin tyckt om att gå i skolan, men på Risbergska känner man sig ändå hemma. Rasterna och uppehållen var det bästa, vilken gemenskap! Jag blev antagen i Peppet mitt första år på Risbergska, och jag tror att det kan ha varit det bästa som har hänt mig. Jag fick utlopp för min energi, jag fick ses och höras, men framför allt, jag fick ge någonting tillbaka till skolan, och känna mig delaktig. 

Vilken utbildning gick du?

– Jag gick Estet/Media, så jag var med i flyttkarusellen. Jag valde media, då jag var väldigt intresserad av att exempelvis skapa filmer, men samtidigt tycker jag det är roligt att skapa och ändra bilder i Photoshop och dylikt. Jag tyckte att det var ett bra och roligt program att gå, men lärarna hade kunnat vara lite mer organiserade.

 Har du hållit kontakten med de personer du lärde känna under Risbergskatiden?

– Nej. I stort sett träffar jag inte någon från skolan idag. Men det blir ju så, jag jobbar hela tiden och snittar i stort sett 10-13 timmar om dagen. När ska man egentligen hinna ses då?

ALEXANDRA JUSTERMARK

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *