Om webbplatsen

Vi bedriver ett intensivt utvecklingsarbete i Örebro kommun, och får många frågor från andra organisationer. Vi har därför valt att dela med oss av våra erfarenheter av kvalitets- och verksamhetsutveckling via denna blogg.

Förenkla, förnya, förbättra – det är vårt förhållningssätt i arbetet med kvalitets- och verksamhetsutveckling. Målet är en enklare vardag, både för oss som jobbar i Örebro kommun och för dem som vi finns till för.

I samband med att vi startade bloggen ”Enklare vardag” så förde vi även samman bloggarna om utvecklingen av vårt intranät, vår webb (finns ej längre tillgänglig) samt moderna kommunen här.

Vad menar vi med kvalitetsutveckling?

När vi utvecklar kvalitet i tjänster och verksamhet innebär det att vi åstadkommer

 • en enklare vardag för dem vi finns till för – privatpersoner, företag och organisationer (servicen ska alltid ges på lika villkor), men även internt för dem som jobbar i Örebro kommun
 • smartare och öppnare förvaltning som stödjer innovation och delaktighet
 • effektivitet i verksamheten.

Vår utgångspunkt är att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv.

Vi är flera som kommer att skriva på bloggen och som hoppas du vill vara med och bidra i diskussionen så att vi kan lära av varandra.

Catharina Centerfjäll, kvalitetsdirektör (catharina.centerfjall@orebro.se)
Margareta Wall, kommunikationsdirektör (margareta.wall@orebro.se)

4 reaktion på “Om webbplatsen

 1. Hej Tommy,

  Jag lade in din e-postadress så nu ska du få blänkare via e-post när vi lägger in något nytt.

  Carina 😀

 2. Hej på dig,

  Om du vill prenumerera på blogginlägg så anger du din e-postadress i fältet nere till höger på startsidan, under rubriken Prenumerera via e-post. Men jag vill förvarna om att denna blogg ligger lite i träda numera. Det är sällan vi lägger upp inlägg.

  Carina Asplund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *