Mycket bättre tillsammans – igen!

I samband med att vi var Sveriges kvalitetskommun anordnade vi en kvalitetskonferens då vi bjöd in andra kommuner. Den gick av stapeln 2014. Vi tyckte då också det var viktigt att vi internt skulle få visa varandra allt bra som görs i verksamheterna, och anordnade därför även en intern kvalitetsdag. I år var det dags igen. Vår interna kvalitetskonferens har namnet ”Mycket bättre tillsammans”.

Syftet med kvalitetsdagen är dels att bidra till lärande mellan olika verksamhets- och förvaltningsområden, dels att bidra till en positiv självbild och ökad stolthet hos medarbetare och chefer.

Kommunstyrelsens ordförande, Kenneth Nilsson, inledde dagen.

– Det går bra för oss, vi växer och frodas, men vi har en del utmaningar att ta oss an. Ansträngningen ger resultat, men vi kan bara klara det om vi gör det tillsammans.

– Låt oss inspireras av varandra, sa Kommundirektör Anne Andersson. Vi har många utmaningar i vardagen, men vi behöver landa i och vara stolta över att vi har viktiga jobb. Vi är jättestolta över ert arbete.

Under dagen föreläste många olika verksamheter om sitt kvalitetsarbete. Vi fick bland annat höra om hur kultur bygger broar, om hur vi med ”Örebromodellen” säkrar en av Sveriges högsta nybyggnadstakter, om hur vårt Servicecenter är en katalysator för en mer effektiv och kvalitativ medborgarservice, om hur kollegialt samarbete och lärande bidrar till att förbättra och förnya, om hur man kan effektivisera arbetet med Google maps och hur man med smarta verktyg kan förbättra arbetsmiljön radikalt och utveckla arbetsgrupper som team. Många talade om vikten av samverkan, vilket ger ännu mer kraft till namnet på konferensen: Mycket bättre tillsammans.

I utställningsområdet fanns trettioåtta intressanta montrar och vi kan bara konstatera – vi har mycket att lära av varandra.

Vem du än är, är du välkommen hit

Kvalitetskonferens

Startskott för konferensen var Örebrolåten, teckentolkad förstås, som sig bör i Europas teckenspråkshuvudstad. Dagen till ära tolkad både på film och live på scen av Tommy Krångh, utvecklingsledare på Servicecenter. Budskapet i låten är svårt att missa:

”Vem du än är, är du välkommen hit. Vi bygger vår stad, bit för bit”. Nyfiken på att lyssna? Här hittar du Örebrolåten.

3 reaktion på “Mycket bättre tillsammans – igen!

  1. Hej Jag var inbjuden till konferensdagen som en extern gäst från Kumla kommun. Tack för det. Jag undrar om ni kommer att tillgängliggöra de ppt som visades idag för oss som inte har tillgång till intranät eller annat inom Örebro kommun?

  2. Hej Malin,

    Jag ska kolla med dem som ordnade med allt om vi inte kan lägga ut presentationerna här på bloggen. Det kanske tar några dagar att samla ihop allt, men jag hoppas det går att lösa. Så håll utkik här på bloggen – enklast är att prenumerera på inläggen, men det kanske du redan gör (tips till andra, dock)?

    Carina 😀

  3. Det låter toppenbra. Och det är klart jag prenumererar #tatillvarapådigitaliseringensmöjligheter #liiitebättre

Kommentarer inaktiverade.