Nya gymnasiewebbar – näst på tur när vi utvecklar externwebbar

Nu håller vi på att ta fram nya gymnasieskolwebbar. Nuvarande webbplatser har inte utvecklats på väldigt länge och kommer att få en ny design och anpassas för att fungera i mobiler och surfplattor. Redan till gymnasiemässan i mitten av oktober ska gymnasierna ha nya startsidor och sidor om de olika programmen klara.

Arbetet med nya skolwebbplatser började redan för flera år sedan, då vi gjorde ett grundligt arbete med effektkarta och målgruppsanalys. Ett arbete som vi har nytta av även nu när vi har jobbat igenom user stories och underlag för det design- och utvecklingsarbete som startats.

Att göra om webbplatserna är ett eget uppdrag, men också en direkt fortsättning på den fördjupningsdel för orebro.se som vi har jobbat intensivt med under vinter och vår. Mycket av den design och funktionalitet som vi utvecklat där kan vi nu återanvända. Det är också en anledning till att vi kan klara en mycket snäv tidplan.

Tydligare och mer enhetligt innehåll
Skolledningen har under våren gett direktiv för utvecklingen och gymnasieskolorna har också genomfört varumärkesarbete under det senaste året och tagit fram information till programblad som kommer att utgöra viktigt innehåll för webbplatserna. Jämfört med dagens gymnasieskolwebbplatser kommer det att bli ett tydligare fokus på marknadsföring för blivande elever. Sidorna som presenterar programmen och utbildningarna kommer att bli tydligare och mer enhetliga, då vi vet att det är välbesökta sidor som många kommer till direkt från Google.

Webbplatserna kommer också att göras följsamma (responsiva) så att de fungerar i mobil och surfplattor. Detta är särskilt viktigt för gymnasiernas målgrupper som är frekventa användare av mobila enheter.

På skolornas webbplatser kommer man att kunna söka såväl inom den egna webbplatsen som inom orebro.se vilket gör att man kan komma åt exempelvis styrande dokument eller liknande.

Titta på skisser
(observera att själva innehållet inte är helt autentisk utan kan vara helt eller delvis påhittat)

Startsida
http://orebro201113531024819.webflow.io/

Sida för program
http://orebro201113531024819.webflow.io/100-egen-skolwebb-programsida-rev

Jobbar agilt i scrum
Rent uppdragsmässigt jobbar vi fortsatt agilt i Scrum med dagliga avstämningar, något som gör att vi kan vara snabba och prioritera det viktigaste först. Förutom att vi har en egen utvecklare jobbar vi (precis som i fördjupningsdelen) tillsammans med Advant produktionsbyrå (design) och SoleilIT (utveckling). Publiceringsverktyget är Sitevision.

/ Kia Lagerqvist, utvecklingsstrateg
Ulrika Edberger, skolwebbinformatör
Erik Lundell, webbstrateg

4 reaktion på “Nya gymnasiewebbar – näst på tur när vi utvecklar externwebbar

 1. WOW! Supersnyggt!! Vilket lyft! Kommer ni att gå vidare med grundskolornas webbplatser efter det?

 2. Kul att du tycker det blir snyggt! Vi kan inte säga exakt när vi kommer att dra i gång med grundskolornas webbar. Det är avhängigt hur lång tid det tar med gymnasiewebbarna och med orebro.se, men tanken är ju givetvis att grundskolorna också ska förnyas längre fram.

 3. Ni har nu en hemsida som har ett tydligare fokus på marknadsföring för blivande elever; men mycket svårt att hitta information som ex kontaktuppgifter till lärare, information om studiedagar och programfördjupningar

  • Hej Mona!
   Information om programfördjupningar/inriktningar finns på respektive programsida. Vilket/vilka program var det du tittade på och vilken information saknar du?
   Vad gäller kontaktuppgifter till lärare, ser det olika ut hur de olika gymnasierna har valt att göra (precis som på deras tidigare webbar). De kontaktuppgifter som finns ligger på sidan ”Om skolan” (klicka på respektive rubrik i ”plusboxarna”). På samma sida finns uppgifter om läsårets tider. Även där skiljer det sig lite hur uttömmande information som varje skola har valt att lägga upp. Programspecifik information till befintliga elever finns till stor del i Its learning (e-skola).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *