Kvalitet är kul!

Det är inte bara jag som tycker det! I förra veckan bjöd vi i Örebro in till en nationell kvalitetskonferens, som besöktes av över 200 engagerade deltagare från 50 av Sveriges kommuner. Kvalitet och samverkan var temat för konferensen – hur kan vi göra för att utveckla våra tjänster och serva våra medborgare så bra som möjligt?

Vi fick två spännande dagar tillsammans med mycket värdefullt och engagerat utbyte och många funderingar och frågor – jag tror att vi alla lärde oss av varandra, och kunde dela med oss av hur vi jobbar med kvalitet i våra respektive kommuner.

Konferensen anordnades med anledning av att Örebro fick utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun 2013. Vi fick, i och med det, en möjlighet att visa upp och berätta om en del av det vi gör och är stolta över.

Jag vill passa på att tacka alla er medarbetare som bidrog till att ta hand om våra gäster på bästa sätt – alla ni som höll föreläsningar och berättade om hur man kan jobba smart för bättre resultat, ni som höll ihop arbetet med hela konferensen och ni värdar, som höll ordning på oss under dessa två dagar. Tack också till er elever från Virginska skolan som deltog som guider vid Örebro central, som fackelbärare och som florister. Vilken imponerande kunskap och vilket engagemang, från såväl elever som medarbetare! Sedan så blir jag lite stolt över att vi har medarbetare som ena stunden fungerar som strateger i kommunen och i nästa stund som proffsiga konferencierer på en konferens – vilken tillgång!

Vi hoppas ni som deltog i middagen på torsdagkvällen hade trevligt och njöt av mat och underhållning och den fina miljön i slottet. Jag kan inte låta bli att tänka på kontrasterna – från den stämningsfyllda sången av Örebro studentsångare på kvällen, till den galet roliga insatsen från er alla på fredagmorgonen. Det är inte varje morgon man får vara med om att 200 konferensdeltagare dansar, sjunger och tecknar tillsammans – tack till Visukalen som på detta underbara sätt presenterade teckenspråkshuvudstaden Örebro. Och imponerande insats av alla konferensdeltagare!

Dagarna var fyllda med många intryck och mycket att fundera på. Tänk vad mycket vi vinner på att samverka med varandra och byta idéer. Det är bara en av de saker jag tar med mig, och jag kommer definitivt att ha mycket glädje och nytta av alla era kloka inspel i mitt fortsatta arbete. Stort tack till alla som deltog och bidrog till allas vår fortsatta kvalitetsresa!

Catharina Centerfjäll, Kvalitetsdirektör

PS. Vill du veta mer om innehållet i föreläsningarna? I slutet av veckan läggs allt material ut här på bloggen.