Örebro är Sveriges kvalitetskommun!

Sveriges kvalitetskommun

Vi är väldigt stolta och glada över att ha fått utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun, och hade knappt landat på hemmaplan efter Kvalitetsmässan, förrän arbetet med detta drog igång. Vi planerar nu för interna aktiviteter för att sprida information om vad det betyder för oss, men också två kvalitetsdagar framme i vår, då vi kommer att bjuda in övriga kommunsverige. Vi har inte helt spikat datum än, men det lutar åt den 15-16 maj.

Motiveringen

Bakom utmärkelsen står Sveriges Kommuner och Landsting, Kvalitetsmässan, Swedbank, Tänk Om, Kommunal, Saco och Vision.

Juryns motivering lyder:

”En tydlig styrning som lyfter fram resultat och ett utvecklingsarbete som fokuserar på brukarens behov skapar en helhet i organisationen.

I hård konkurrens har Örebro kommun erhållit utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun 2013. Örebro belönas framför allt för att kommunen genom ett tydligt styrsystem förbättrat service och tjänster till sina invånare. Medvetna satsningar tillsammans med kontinuerliga uppföljningar har lett till avsevärda förbättringar inom många verksamheter.”

Några röster från vår organisation om utmärkelsen

Lena Baastad, kommunstyrelsens ordförande:

– Det var otroligt roligt att vi vann. Det här priset är ett bevis på att Örebro tagit krafttag kring att få ordning på styrning och ledning. Nu måste vi se till att den positiva utvecklingen får fortsätta.

– Ett stort tack till alla medarbetare och politiker som bidrar med sina insatser varje dag. Priset delar vi alla.

Staffan Isling, kommundirektör:

– Vi är glada och stolta över att ha fått den här utmärkelsen av övriga kommunsverige. Det visar att vi har en verksamhet som har ett gott innehåll utifrån en klar och tydlig styrning och ledning, där politik och verksamhet har ett bra och utvecklande samarbete.

– Medborgarna kommer att kunna förvänta sig mer av oss i framtiden, inte mindre.

Catharina Centerfjäll, kvalitetsdirektör:

– Det känns som en stor ära att vinna, speciellt i och med att det är första gången vi är nominerade och dessutom i hård konkurrens med övriga nominerade kommuner. Vi vill gärna fortsätta ha ett gott utbyte med dem alla.

 

Nu ser vi fram emot att få träffa er i maj.

2 reaktion på “Örebro är Sveriges kvalitetskommun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *