Örebro är nominerad till att bli Sveriges Kvalitetskommun!

Igår stod det klart att Örebro kommun är nominerad till att bli Sveriges Kvalitetskommun. Det är så himla roligt att vi kommit så långt! Vi gjorde ett kanonresultat i Kommunkompassen och nomineringen kommer nu som pricken över i.

Av fjorton kommuner som anmält sig är Örebro kommun en av sju som blivit nominerad till Sveriges Kvalitetskommun 2013.

De kommuner som är nominerade – förutom oss – är: Eskilstuna, Hammarö, Piteå, Skellefteå, Upplands Väsby och Västerås. Vi går nu alla vidare till nästa omgång och kommer att bli granskade av en expertgrupp inom Sveriges Kommuner och Landsting. Vinnaren utses och presenteras i november.

I ett pressmeddelande igår sa vår kommundirektör Staffan Isling:

– Att bli utsedd till Sveriges Kvalitetskommun är naturligtvis det vi vill. Men även om vi inte vinner är själva nomineringen en stor fördel för oss. Vi blir grundligt granskade och kommer att bli uppmärksammade på olika sätt, i samband med Kvalitetsmässan i Göteborg i november, i mässans nyhetsbrev dessförinnan och i boken Kvalitetskommunerna som Sveriges Kommuner och Landsting ger ut. Det viktigaste är dock att vi med råg i ryggen fortsätter utveckla vår service i Örebro kommun.

Vår kommunstyrelseordförande Lena Baastad (S) sa:

– Det här är ett kvitto på att vi gör rätt saker för att få långsiktig och god styrning inom kommunen. På kort tid har vi etablerat en ny styrmodell och fått en större tydlighet kring vad som ska uppnås, det är avgörande för att nå resultat.

– Självklart hoppas jag att vi vinner, men framför allt önskar jag att alla inom kommunen som bidrar till att vi gör ett så bra jobb passar på att glädjas åt den här nomineringen.

Vilken kommun som står som vinnare av titeln Sveriges Kvalitetskommun 2013 bestäms av en jury och vinnaren presenteras under Kvalitetsmässans invigningsgala på Göteborgsoperan den 19 november.

Vi ses väl i Göteborg i november?

En reaktion på “Örebro är nominerad till att bli Sveriges Kvalitetskommun!

  1. Pingback: Örebro kommuns intranätprojekt | Sociala Molnet

Kommentarer inaktiverade.