Nya funktioner på nya intranätet testas

Nu har vi fått den första betaversionen av Social Collaboration (Samarbetsforum) från Sitevision för test. Betaversionen innehåller några av de sociala funktioner som vi väntar på.

Profilsidan

Vårt arbete fokuseras nu på den profilsida som var och en kommer att ha på vårt nya intranät. Profilsidan är användarens egen plats på det nya intranätet. Där kommer viss information om användaren att hämtas från olika system, t.ex. telefonnummer, titel och e-postadress, men man kommer också själv att kunna lägga till egen information t.ex. några nyckelord som beskriver det man arbetar med eller något man är intresserad av. Man kan också lägga upp ett fotografi av sig själv så att andra kan se att de tar kontakt med rätt person. 

Aktivitetsflöde

Vi testar också ett aktivitetsflöde som kommer att hålla användare informerade om vad som sker på intranätet. Aktivitetsflödet ger bl.a. möjlighet att skriva kommentarer på alla sidor, både vanliga informationssidor och nyheter. Man kan dela ut både ris och ros, eller önska sig ett förtydligande av innehållet eller diskutera det som står i texten. Dessa kommentarer kommer att vara synliga för alla användare vilket kommer att kunna inbjuda till dialog som kan utveckla innehållet och som kan vara lärande för vår organisation.

Aktivitetsflödet gör det också möjligt att enkelt informera andra om vad du gör, spännande saker som händer i din vardag och om annat som du tror att dina kollegor är intresserade av att veta. 

Personlig startsida

Det tredje vi testar är hur allt detta ska sättas ihop för att användaren ska få en personlig startsida. En del i detta arbete är integrationen (kopplingen) till vårt e-postsystem. Den gör att man direkt på sin startsida på nya intranätet kan se de fem senaste e-postbreven samt de fem kalenderhändelser som ligger närmast i tiden.

Testmiljö

De nya funktionerna installeras i en testmiljö där projektgruppen går igenom dem noggrant. Vi kommer också att involvera fler personer i arbetet innan något läggs ut på det nya intranätet, som nu finns parallellt med det befintliga. Vi anpassar funktionerna så att de möter de behov som finns – för att ge bättre koll på helheten och en effektivare vardag

3 reaktion på “Nya funktioner på nya intranätet testas

  1. Tack Irene, det tycker vi med!
    Nu har vi en bra grund att jobba med i arbetet med att färdigställa den första versionen av intranätet.

  2. Pingback: Intranätprojekt med Örebro kommun | Sociala Molnet

Kommentarer inaktiverade.